Çalışma Masası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

28-11-2023 17:08
Çalışma Masası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çalışma Masası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çalışma masası, evde, ofiste, okulda, yurtta olmazsa olmaz eşyalar arasında. Yapılan işlerde daha üretken olabilmek adına ürünün kullanışlı ve rahat olması gerekir. Ancak kullanıldığı alana göre aranan özellikleri değişebilir. Dar veya geniş alanlar için farklı boyda ve modellerde üretilir. Kullanım amacına göre de üretimi çeşitlidir. Ofis için masası seçimi farklı iken çocuk odasında kullanılacak çalışma masası farklıdır. Ders çalışmak, kitap okumak için kullanılabileceği gibi bilgisayar masası olarak da tercih edilebilir. Farklı renk, şekillerde, malzemeden, değişik tasarımlarla karşınıza çıkar. Bu kadar fazla seçenek arasında karar vermek kimi zaman zorlaşabilir. İşte bu noktada yüzlerce seçenek arasından alacağınız üründe dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Gelin bunları gözden geçirelim...

Çalışma Masası Seçilirken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Günlük hayatta çok sık kullandığımız ev, ofis eşyalarından biri çalışma masasıdır. Özellikle çalışanların uzun süreler başında oturduğu ofis için masası seçimine özellikle dikkat edilmelidir. Kötü bir masa seçimi çalışanın verimi olumsuz anlamda etkileyebilir. Dolayısıyla çalışma masası seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Bu noktalar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Konforlu bir masa dendiğinde akla gelen ilk nokta kuşkusuz masanın yüksekliğidir. Masanın yüksekliği sandalyeniz ile uyumlu olmalıdır. Bu şekilde sırt, bilek ağrılarının önüne geçebilirsiniz. Uzun süreli kullanımlarda kamburluğun, duruş bozukluklarının önüne geçmenizde yardımcı olacaktır.
  • Kullandığınız masanın genişliği de önemli bir kriterdir. kullandığınız kitap, defter, bilgisayar gibi araçlara yeterli alanı sağlaması çalışma veriminizi arttıracaktır. Buna ek olarak çekmecelerin olması diğer küçük ekipmanlarınızın derli toplu bir şekilde bir arada bulunmasını sağlayacaktır. Eğer masada elektronik eşyalar kullanılacaksa kablo düzenlemeyi sağlayan bölmelerin bulunması önemlidir. Düzenli bir görüntünün oluşmasını sağlayarak dikkatinizin dağılmasına engel olur.
  • Çalışma masasının yapım aşamasında kullanılan malzeme çok önemlidir. Elbette bu konuda yüzlerce seçenek mevcuttur fakat kullanım amacınıza göre dayanıklı malzemeler tercih etmek gerekebilir. Çalışma masanızın uzun ömürlü olması açısından kolay temizlenebilir malzemelerden elde edilmiş olması da önemli bir kriterdir.
  • Unutulmamalıdır ki, çalışma masası seçtikten sonra onu daha da konforlu hale getirecek esas nokta doğru sandalye seçimidir. Ergonomik sandalye seçimine dikkat ederseniz; bu size doğru oturuş pozisyonunu getirir. Dolayısıyla daha verimli çalışabilir ve daha az yorulabilirsiniz.
  • Çocuklarınız için seçeceğiniz üründe renklere de dikkat etmelisiniz. Dikkatini dağıtmayacak renklerden yana tercih yapmanız konsantrasyonunu olumlu etkiler.

Çalışma Masası Seçiminde İşlevselliğin Önemi

Tercih edeceğiniz çalışma masasının elbette konforu önemlidir. Bunun dışında çalışma masasının kullanılacağı alan da çok önemlidir.

  • Çalışma masası tasarımı odanızın tasarımına uygun olmasıdır. Kullanacağınız oda eğer dar bir alan ise küçük boyutlu bir masa tercih edebilirsiniz. Böyle bir durumda yüzey alanının dar olacaktır, çekmeceli modelleri tercih edebilirsiniz. Çekmecelere ihtiyacınız olan ürünleri yerleştirerek kullanabilirsiniz. Kullanıcı için fonksiyonel çalışma masası olacaktır.
  • Eğer odanızın köşesinde kullanacaksanız L çalışma masaları ya da köşe bu noktada ihtiyacını giderecektir. Bunun dışında çalışma alanınızda çok fazla eşyaya ihtiyaç duyuyorsanız dolaplı modellere göz atabilirsiniz. Evraklarınız, kitaplarınız için hemen yanı başınızda depolayabileceğiniz bir alan oluşturabilirsiniz.
  • Kapaklı modelleri tercih ettiğiniz taktirde dağınık bir görünümden kurtulabileceğiniz gibi eşyalarınızın tozlanmasının da önüne geçebilirsiniz. Eğer çalışma masasını kullanacağınız alan geniş ise elbette daha büyük bir çalışma masasını tercih edebilirsiniz. Bu tarz büyük masalarda genişliği yeterince büyük olduğundan ötürü ekstra bir alana ihtiyaç duyulmaz.

Çalışma Masası Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Çalışma masası modern hayatta çok fazla zaman geçirilen bir alan. Bundan ötürü bu alanın kullanımı ve temizlenmesi esnasında yapılan yanlış uygulamalar masaya zarar verir. Ürünün uzun ömürlü kullanımı için dikkat edilmesi gereken noktaları ise aşağıdaki gibi özetlemek mümkün...

  • Temizlik esnasında kullanılan ürünlere dikkat etmek gerekir. Kullanılan temizlik bezinde masanın yüzüne zarar vermeyen yumuşak dokulu bir ürün tercih edilmelidir.
  • Masanın nemli ortamda kullanılmaması gerekir. Uzun süre nem ve ıslak cisimlere temas ettiği taktirde masanızda kabarmalar gözlenebilir. Yumuşak dokulu ıslak bez ile silindikten sonra yine yumuşak dokulu bir bez ile kurulamak masanızda kabarıklık oluşmasını engelleyecektir.
  • Aralıklarla çalışma masasının bulunduğu ortamı havalandırmakta bu noktada önemlidir. Ortamda bulunan kötü havanın temizlenmesi, hem kendi sağlığınız hem de masanız için faydalı olacaktır.
  • Kullandığınız kimi sert ve yıpratıcı nesneler masa yüzeyine zarar verebilir. Bu nesneleri kullanırken koruyucu bir ürünle beraber kullanmak çalışma masanızın ömrünü arttıracaktır.
  • Eğer çekmeceli veya kapaklı olan masa kullanıyorsanız çekmeceleri sert bir şekilde kapatmamanız gerekir. Çekmecelere taşıyabileceğinden daha ağır yükler yüklememek de çekmecelerin uzun ömürlü olmasında önemli rol oynar. Masanın yerini değiştirirken ya da duvara yaslarken duvarın ve masanın zarar görmemesi adına aparatlar kullanılabilir.

Aradığınız Çalışma Masası Mondihome'da

Mondihome, farklı tasarımda ve malzemelerden üretilmiş birçok çalışma masası alternatifini sizlere sunuyor. Odanızın dekorasyonuna uygun renkte ve tasarımda ürünü Mondihome'da inceleyebilirsiniz. Tasarımın önemsenmediği noktalarda ergonomik çalışma masası ile sağlığınızın ön planda tutululur. Kullanıcıların da çalışma masası önerileri arasında yer alan bu ürünler arasında; ihtiyaçlarınıza en uygun tasarımı bulabilirsiniz. Web sitesinde mevcut filtreleme özelliği ile farklı alternatifteki ürünlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Farklı ebatlarda, modellerde ürünleri bütçenize göre uygun fiyatlı alternatifleri sıralayabilirsiniz. Evinizin dekorasyonuna ve zevklerinize uygun birçok seçeneği inceleyebilir, kolaylıkla sipariş verebilirsiniz. Birbirinden fonksiyonel Mondihome ürünleri ile çalışma alanlarınızı şık ve konforlu bir hale getirebilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.