Kanepe Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

29-11-2023 13:28
Kanepe Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Kanepe Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Evinizde geçirdiğiniz zaman, dış dünyanın stresine mola verdiğiniz huzurlu anları davet eder. Evinizde geçirdiğiniz anları daha rahat ve konforlu kılmak için de mobilya seçiminize özen göstermeniz gerekir. Evinizdeki her odayı özenle tasarlayıp doğru mobilyalarla donattıktan sonra evinizin konforuyla kendinizi şımartabilirsiniz. Bu noktada belki de en sık vakit geçirdiğiniz oturma odanızı dekore ederken ve odanıza kanepe seçerken ekstra dikkat etmelisiniz. Konforlu kanepeler sevdiklerinizle film gecenizde, tek başınıza huzurla kitap okuduğunuz anlarda size yuva olan oturma odaları vazgeçilmez kılar.

Doğru kanepe seçimi hayat kalitenizin değişmesinde önemli rol oynar. Kaliteli materyallerden üretilmiş konforlu kanepeler evinizde huzurlu ve sağlıklı bir yaşam sürmenizi sağlarken misafirlerinizin çok daha rahat hissetmesine yardımcı olur. Ayrıca evinizin konfor seviyesini artıran kanepeler ile kolayca dinlenebilir ve gün içerisindeki üretkenliğinizi artırabilirsiniz. Tüm bunları göz önünde bulundurduğunuzda uzun ömürlü kanepe için doğru bir seçim yapmalısınız.

1. Ölçülere Dikkat Edin!

Odanızın boyutlarını gözeterek alışveriş yapmak kanepe alışveriş ipuçları arasında yer alır. Alışverişten önce odanızın ölçülerini tespit etmelisiniz. Mobilyayı yerleştireceğiniz yerin arkasındaki duvarı ölçüp 2/3'ünü kanepe için ayırabilirsiniz. Ardından seçim yapmadan önce ilk olarak incelediğiniz modellerin boyutlarını göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin; küçük bir oturma odanız varsa seçtiğiniz mobilyanın büyük olması ve odanızın büyük kısmını kaplaması alanı olduğundan dar gösterebilir. Büyük bir oturma odası için ufak bir mobilya almaksa boşlukların göze batmasına dolayısıyla rahatsız edici bir dekorasyona neden olabilir. Seçeceğiniz mobilya odayı daraltmamalı ve kendinizi her girdiğinizde ferah hissetmenizi sağlamalı.

2. Dekorasyon Stilinizi Göz Önünde Bulundurun!

Kanepe seçimi yaparken evinizin, oturma odanızın dekorasyonunu göz önünde bulundurmalısınız. Modern bir dekorasyon stili benimsediyseniz tercih edeceğiniz mobilyalar çoğunlukla pratik kullanıma hizmet eder. İnce hatlara sahip modüler kanepeler şık detaylarıyla modern dekorasyonlar için ideal. Soft, beyaz, gri, siyah tonlarındaki modeller çağdaş stillerde sıklıkla tercih edilir. Keten kumaşların dokusundan faydalanan tasarımlar evinizin modern havasını destekler.

Ev dekorasyonunuzda klasik veya geleneksel çizgileri kullanmak istiyorsanız kanepenizi yuvarlak hatlı modellerden arasından seçebilirsiniz. Daha hacimli tasarımlar evinizin gösterişli havasını destekler. Geleneksel tasarımlarda kadife gibi cazibesi yüksek kumaşlar ile birlikte deri seçeneği de sunulur. Chester kanepe modelleri de kapitone detaylarıyla geleneksel çizgiyi yaşatan diğer alternatifler.

3. Minder Sert mi Olmalı Yumuşak mı?

Konforlu kanepe seçimi için en önemli detay elbette minder! Konforunuzu sağlayan nokta oturduğunuz minderinizin size uygunluğuyla orantılı. Minderde kullanılan süngerin yoğunluğu kaliteyi gösterir. Kullanılan iç sünger malzemeleri, vücut ağırlığınızı minder üzerine eşit yayar. Yüksek yoğunluklu süngerler minderin uzun ömürlü ve konforlu olmasına yardımcı olur. Ayrıca sırt ve bel desteği de seçeceğiniz modelde mutlaka bulunmalı.

Televizyon izlerken koltuğunuzda içeri gömülmek ve yumuşak bir dokuyla karşılaşmak istiyorsanız yumuşak minderli modelleri tercih edebilirsiniz. Eğer daha sert bir oturma alanı istiyorsanız sert sünger dokusuna sahip mobilyaları değerlendirebilirsiniz.

4. İskelet Yapısı ve Yaylar Dayanıklı Olmalı

Kanepe malzeme rehberi göz önüne alındığında kumaşından iskeletine kadar her malzeme etkili rol oynar. Kaliteli bir minderin ve kumaşın yanında bu minderi destekleyen dayanıklı bir iskelet şart. Sağlam çerçeveye sahip modeller kalitesini ve sunduğu rahatlığı uzun süre korur. Kontraplak, metal ve masif iskeletler modellerde sıklıkla kullanılır. Kaliteli işçilik sağlandığı takdirde her iskelet dayanıklı olur.

Minderi destekleyen süspansiyon sistemi olan yaylar, her modelde bulunur. Koltuklara konfor katan ve oturum rahatlığı getiren yayların kaliteli olması uzun ömürlü bir model için önemli. Seçeceğiniz modelin yay sisteminin kaliteli olması, kısa sürede kendini salmaması ve rahat oturum deneyimleriniz için gerekli.

5. Koltuk Derinliğine Dikkat!

Mobilyanın ön tarafından sırt yüzeyine olan mesafesi derinliğini verir. Eğer derinlik idealden azsa oturma yerinin kalçanıza verdiği destek sınırlanır. Bu da vücudunuzda istemsizce öne doğru eğilme isteği uyandırır. Aksine modeldeki derinlik fazlaysa dizinizin arkasındaki kitleye bir baskı olabilir ve bu baskı sonucunda bacaklarınızın uç kısımlarında kan dolaşımı kısıtlanabilir. Böyle bir durumda vücudunuz bu baskıyı önlemeye çalışır ve sırt desteğine ihtiyaç duyar; sırt ağrıları gözlemlenebilir. Tüm bu ihtimallerin önüne geçmek için seçeceğiniz mobilyanın derinliğinin optimum seviyede olmasına özen göstermelisiniz. 95-100 cm derinlik genellikle ideal olur.

6. Konforun Önemli Kıstası: Yükseklik

Derinlikle birlikte yükseklik de konforu ve sağlığı etkileyen önemli bir faktör. Mobilya olması gerekenden alçaksa ağırlık merkeziniz kayar ve bacaklarınız öne doğru uzanır. Fazla yüksek olduğunda ise vücut stabilitesi azalır ve uylukların altında kan dolaşımınız sınırlanabilir. Vücut sağlığınız ve konforunuz için seçeceğiniz kanepenin yüksekliği optimum seviyede olmalı. 70-83 bandındaki yükseklikler genellikle ideal kabul edilmekle birlikte ürünün derinliği, genişliği, ağırlık merkezi gibi faktörleri de mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Tüm bu maddelerin yanı sıra kanepelerde yer alan ekstra işlevsel özellikler de seçiminizde rol oynayabilir. Bazı modellerde yatak olabilme veya depolama alanı sunma gibi donanımlar bulunur. Depolama alanına veya evinizde misafirleriniz için ekstra yatağa ihtiyacınız varsa bu modelleri değerlendirebilirsiniz.

İdeal ergonomik özelliklere ve her dekorasyona uyum sağlayan stillere sahip kanepe modelleri Mondihome'da sizi bekliyor. Modern kanepe önerileri listesindeki birbirinden şık modern tasarımlar evinizin en güzel köşesini süslemeye aday. Siz de Mondihome'u ziyaret ederek evinizin konforunu bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.