Teknolojiyle Uykunun Buluşması

04-05-2022 17:16
Teknolojiyle Uykunun Buluşması

Hayatımızın olmazsa olmazı denebilecek yataklar zaman içinde büyük değişimlere uğradı. En başa kadar dönecek olursak yapraklardan, samandan, kuş tüylerinden, hayvan kıllarından ve pamuk dolgulardan yaptığımız yataklara kadar gidebiliriz. Ama bu yazımızda ele alacağımız konu elbette ki bu kadar geçmişe gitmeyecek. Aksine, bulunduğumuz zaman diliminde çoğu insanın kullandığı yatakların uyku kalitesine yaptığı katkının ötesine gidecek teknolojilerden bahsediyor olacağız.

Her insanın farklı bir metabolizmaya ve vücut yapısına sahip olmasından ötürü aslında “en iyi yatak” denebilecek bir modelin var olmadığını söylemek mümkün. Yani sadece “sizin için en iyi yatak” vardır ve bu büyük ölçüde ortopedik açıdan vücudunuzu ne şekilde desteklediğiyle alakalı bir durumdur. Fakat bu farklılıkları olabildiğince minimuma indirgemek yine de uyku kalitesinde ciddi oranda bir değiştirme yaratacaktır.

Şimdi dilerseniz, Mondihome’nin Body Balance ve Active Natura serisi yatak modellerinde teknolojiden ne şekilde yararlanıldığına ve bu sayede uyku sürecindeki hangi unsurlar göz önünde bulundurularak vücudunuzun desteklenmesinin amaçlandığına beraber göz atalım.

Her Vücut Yapısına Uygun Yatak: Active Natura

Bir yatağın ne kadar yumuşak olursa o kadar iyi olduğu genel kanısına sahip olabilirsiniz. Fakat uzmanlara göre, yatağınızın yumuşaklığı ve vücut ölçüleriniz arasında bir orantı olmalı. Söz gelimi, eğer ki büyük bir cüsseye sahipseniz, yumuşak bir yatak tercih etmeniz doğru olacaktır. Ama zayıf bir vücuda sahip olanların ise nispeten daha sert bir yatakta uyumaları vücutlarını daha iyi destekleyecektir. Mondihome’nin Active Natura serisi yatağı, ortopedik unsurların en iyi şekilde sağlanmasını amaçlayan destek süngerleri ve pocket yay sisteminin yanı sıra, vücut ölçülerindeki farklardan yola çıkarak ürettiği çift taraflı tasarımı sayesinde hem yumuşak hem de sert yatak tercihlerini bir arada sunuyor.

Ortopedik Unsurların da Ötesinde: Body Balance

Uyku sırasında bedeninizin ortopedik bir şekilde desteklenmesi kadar önemli bir konu varsa o da vücut ısınızın ideal seviyede kalmasıdır. Zira kesintisiz bir uyku süreci geçirebilmenize olanak tanıyan en büyük unsurların başında vücut ısısı gelmektedir. Mondihome’nin Body Balance serisi yatağı ise kesintisiz yay sistemi ve yüksek yoğunluktaki süngerli tasarımı sayesinde ultra ortopedik bir konfor sağlarken; kumaşında kullanılan teknoloji ile birlikte vücut ısısı ve nem gibi unsurların dengede tutulmasına yardımcı olur. Böylelikle uyanmanıza sebebiyet verebilecek, terleme gibi sorunlara karşı önlem niteliği göstermektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.